Flexible Franchise - by Okkels

Vil du have din egen Okkels butik?

Gennem et fleksibelt franchise-partnerskab med Okkels kan du blive selvstændig butiksdrivende af en af landets bedste isbutikker.

Hvad er franchising?

Franchising er en forretningsmodel, som i korte træk betyder at give tilladelse til, at andre kan benytte et varemærke eller brand til at tjene deres egne penge.

Der findes mange butikker, som drives som et franchise-foretagende og her er McDonald’s og 7-Eleven gode eksempler.

I dette tilfælde er det muligheden for at blive partner og selvstændigt åbne og drive en Okkels isbutik.

Okkels har som franchisegiver udviklet og testet et stærkt forretningskoncept. Dette koncept tilbyder vi nu til dig, som vores kommende partner og franchisetager. Som franchisetager vil du således blive ejer af din egen butik, som du selv vil få ansvaret for i et fleksibelt koncept.

Flexible franchise er vores egen model, hvor franchisetageren får mere medbestemmelse end normalt. Okkels sætter dog dagsordenen og især butikkens ydre udseende bliver suverænt bestemt af den tilknyttede art director (AD´er). Indretningen i butikkerne er mere fleksible, dog skal der altid være en genkendelseseffekt når man træder ind i en Okkels butik. Fx. den farvede trævæg, facts by Okkels skilte, hylder til toppings, chokorør osv skal ALTID være i butikkerne og alt andet skal naturligvis godkendes af Okkels, inden det bliver integreret.

 

Hvad er Okkels?

Okkels er en iscafé, isproducent og isbutik på en og samme tid. Vi producerer vores is efter egenudviklede opskrifter i hver enkelt butik, således isen altid er frisklavet og indbydende. Det har vi gjort siden 2006, hvor vi etablerede os i Silkeborgs hyggelige latinerkvarter. Vi har derfor mange års erfaring og et stort kendskab til branchen. Siden 2006 er flere butikker kommet til og vi er blevet kendt for at levere et kvalitetsprodukt med afsæt i italienske råvarer og økologisk letmælk fra danske kvæg. I 2015 åbnede Okkels Risskov, 2019 åbnede Okkels Viborg og i 2020 åbner Okkels Åbyhøj.

 

Vi har derfor opbygget et stærkt brand, som vi nu giver dig muligheden for at blive en del af gennem et fleksibelt franchise-partnerskab.

 

Således kan du blive selvstændig - dog uden at være helt mutters alene. Du vil nemlig altid have din franchisegiver, Okkels’, stærke viden og ressourcer ved hånden at trække på. Vi er der for hinanden og vi tror på at tæt samarbejde, dialog og videndeling kan være med til at udvikle vores fantastiske koncept.

 

Som franchisetager af Okkels får du

Først og fremmest får du retten til Okkels varemærke, brand og koncept i dit eget geografiske område. Dertil hører selvfølgelig Okkels originale opskrifter, som for omverdenen er strengt fortrolige.

Du vil få adgang til et koncept, som er gennemtestet og afprøvet siden vi etablerede os i 2006. Vi har opnået meget erfaring og viden, som vi selvfølgelig stiller til fuld rådighed for vores franchisepartnere. 

Du vil naturligvis få fuld adgang til vores netværk af partnere og leverandører af råvarer, emballage og andet materiel til fremstilling af vores fantastiske produkter. 

Derudover vil du få oplæring i Okkels isfremstilling, komplet egenkontrol- og APV-program.

Vi har tilmed sørget for en flot hjemmeside, hvori din kommende butik vil blive integreret. Ligeledes sørger Okkels for annoncering og markedsføring. Således er det ikke et krav, at du er en haj til hjemmesideopbygning, SEO og annoncering. Det sørger Okkels alt sammen for som franchisegiver. Du vil til gengæld få din egen Facebookside for din franchisebutik, hvorigennem du kan lave tilbud, konkurrencer og andet efter eget valg og ønske.

 

Krav til franchisetager

Der stilles få og overskuelige krav til dig som franchisetager af Okkels butik og koncept.

Butikken og indretning

Butikken skal indrettes på en måde, som passer ind i bybilledet, lokalet samt franchisetager og franchisegivers idéer. Det er ikke et krav, at alle butikker skal se helt ens ud (det bliver for kedeligt) - det vigtigste er, at kunden oplever en genkendelseseffekt, når vedkommende træder ind i en af kædens butikker. Derfor må hver butik gerne sætte sit eget præg på udseende og indretning for at tydeliggøre sig i bybilledet. Dog er det altid Okkels der har det sidste ord i butikkens ydre udseende. Der skal også være elementer i indretningen, som altid skal være tilstede, fx. den 3-farvede trævæg og “stregen” på borde, væg mm.
Inventaret som benyttes i lokaler, hvor kunder ikke har adgang må gerne købes brugt, hvorimod inventar på kundesiden i selve butikken skal være helt nyt.

Butikkens placering og lokation

Placeringen af butikken er altafgørende for hvor stort et kundeflow, der kan opnås. Derfor har vi nedenfor listet få krav til, hvor franchisetager kan placere sin Okkels butik.

  • Som udgangspunkt skal byen, hvori butikken placeres, minimum have 30.000 indbyggere før det er hensigtsmæssigt at åbne en butik. 
  • Butikken skal som udgangspunkt placeres centralt i byen, hvor der liv og mennesker. Det er dermed også oplagt, at der findes andre butikker i nærheden, som tiltrækker potentielle kunder. 
  • Butikken må ikke placeres i nærheden af andre Okkels butikker. Dette skyldes, at vi selvfølgelig ikke ønsker indbyrdes konkurrence mellem kædens butikker.
  • Franchisetager har mulighed for i fællesskab med franchisegiver at finde en passende lokation for den kommende Okkels butik. 

 

Køb af råvarer gennem samme leverandør

Det er et krav, at franchisetager køber sine råvarer gennem Okkels leverandører. Først og fremmest sikrer dette en ensartet kvalitetsis i alle kædens butikker. Dernæst giver det indkøbsfordele i form af fælles og lukrative indkøbsaftaler, som ender ud i lavere priser ved indkøb af råvarer.

 

 

Ens kasseapparat i alle butikker

Det kræves, at franchisetager benytter det samme kassesystem- og apparat som i de øvrige butikker. På den måde sikrer vi, at alle medarbejdere kan arbejde i hvilken som helst af kædens butikker. Ligeledes bliver overførsel af kasserapporter til vores fælles regnskabssystem (E-conomic) enklere og gør bogføring smidig og tidsbesparende. Det står dog franchisetager frit for at vælge egen revisor, hvis det ønskes.

 

 

Møde en gang i kvartalet

En gang i kvartalet eller hvornår det lige passer ind afholdes et møde, hvor alle franchisetagere og franchisegiver samles til et hyggeligt arrangement. Her vil vi over en bid brød drøfte nye idéer og tiltag, udveksle erfaringer og have dialoger om vores nuværende situation og i særdeleshed fremtiden. Tanken bag arrangementet er, at vi gennem tæt samarbejde kan videreudvikle vores stærke koncept, hvor videndeling er nøgleordet.

 

 

Køb af materiel til butik og isfremstilling

Det er klart, at hvis man vil drive en isbutik, er det nødvendigt med noget materiel til drift og produktion. Det vil være dig som franchisetager, som skal foretage investeringen i disse. Okkels hjælper naturligvis med at finde de rette maskiner, inventar mm til bedst mulige pris. Nogle vælger også at lease maskiner, helt afhængig af franchisetagers økonomi. Men regn ca. med en samlet pris på ml. kr 500-600.000 til en færdig butik med alt.

 

 

Franchise Fee

Foruden et fast obligatorisk opstartsfee for at komme ind i Okkels kæden, vil der være en månedlig franchise fee/afgift. Franchise afgiften bliver månedlig og ikke en procentdel af omsætningen, som størstedelen af andre franchiseaftaler, men i stedet en fast pris pr. måned. Det er ikke fair, hvis franchisetager har knoklet og fx omsat for kr 300.000 eller mere i én måned og Okkels tager 10% (normal afgift) af dette beløb. Der må det være fair at franchisetager får valuta for det hårde arbejde! Første år, etableringsåret er det sværeste år økonomisk, her vil afgiften kun være kr 25.000,- for hele året. Afgiften fra år 2 vil kun være kr 8.000,- pr måned (april-september) uanset omsætningens størrelse. Dvs kr 48.000 på år 2. Herefter stiger den med 2% årligt.
Vedr. grafisk layout og udarbejdelse af reklame plakater, brochure mv. betales
kr 10.000,- plus moms pr 1. juni hvert år, som dækker løn til AD´er, vedligeholdelse af hjemmeside, SEO, fotograf mm.

 

 

Personlighed

For at et samarbejde kan fungere bedst muligt, er det nødvendigt med et godt match og en god kemi mellem franchisegiver og franchisetager. Derfor har vi nedenfor listet få krav til personen, som ønsker at åbne en Okkels isbutik.